Sunday, November 20, 2011

hari tanpa beg plastik

assalamualaikum kawan-kawan..

korang perasan tak kalau hari sabtu mesti ade kempen hari tanpa beg plastik tu kan kat supermarket-supermarket...
terutamanya kat Tesco, Carrefour & supermarket yang lain la..
kalau nak sangat gune beg plastik tu pun dia charge 1 plastik 20 sen..
cube bayangkan, watnye barang-barang yang kite beli tu banyak.. berapa beg palstik kite kena beli..
semua tu darab dengan 20 sen.. tak ke da lari bajet beli-belah tu..hehe


-google-

rasa macam best je bila dapat menyumbang kepada our earth ni kan?
dengan berkurangnya beg plastik ni, secara tak langsung dapat save our earth ni..*macam nak wat esaimen pulak an.. except bahasa campur bm bi tu la..haha*

siyesly rase puas bile shopping n barang-barang yang kite beli tu letak dalam beg kain or kertas..
barula terasa yang selama ni kita ni student geografi..
beramal dengan ilmu yang dipelajari..tak gitu kawan2..haha..


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

1 comment:

ijA said...

ahha..xde beg plastik..kurng sikit plastik digunakan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

semakin tua..

Lilypie Kids Birthday tickers