Saturday, December 31, 2011

study week again..

assalamualaikum..
ok.. memang da lama tak hupdate blog pink ni..

study week yang rasa macam bukan study week je,,,
rasa macam da study.. tapi tak tau pe bende yang duk study tu..

study dalam bilik pun, bukannya membantu pun.. lagi banyak termenung daripada study.. *da la stay up sorang2..hmmm..*

time2 genting nak exam ni la mood nak wat kraftangan bagai ni wujud dalam diriku yang tak seberapa kreatif ni..haha!. *ayat skema.. ;)*

lepas abis exam ni kena siapkan bab 2 & bab 3 tesis..

my luvely cross stitch floss & others,, wait for me k!
anda akan disayangi dan dibelai sepenuhnya cuti nanti!.. ahhhaaa.. =P

Tuesday, December 6, 2011

ombak rindu... ku rindu padamu..


ombak rindu 
-google-


assalamualaikum semua..
lama giler xhupdate blog!

juz a quick update..
movie ombak rindu ni best sangat!
cik dayah bagi 9 setengah bintang per 10..haha
walaupun jalan cerita dia lari dari dalam novel tapi 1 je nak cakap, lakonan maya karin & aaron aziz memang mantap la...

ade part yang sedih sangat dalam cite ni...
haha.. rasa kelakar je bila ingat balik masa tengok wayang hari tu..
permulaan cite ni, cik dayah da nangis da.. tak boleh nak cover langsung..haha..
rugi sape-sape yang belum tengok lagi..
skang ni cite ni da masuk carta box office filem kat Malaysia kot..
kalah cite twilight si vampire handsome tu..*handsome ke?,, haha*


novel ombak rindu 
- cik google lagi-

rasa nak beli je novel ni! walaupun da pernah baca tapi nak baca lagik! haha.
ada tak cover novel macam ni lagi ye? hari tu tengok kat MPH kulit novel ni sama macam poster movie ombak rindu tu la pulak...
tak syok la camni...hahahaha..




About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Sunday, November 20, 2011

hari tanpa beg plastik

assalamualaikum kawan-kawan..

korang perasan tak kalau hari sabtu mesti ade kempen hari tanpa beg plastik tu kan kat supermarket-supermarket...
terutamanya kat Tesco, Carrefour & supermarket yang lain la..
kalau nak sangat gune beg plastik tu pun dia charge 1 plastik 20 sen..
cube bayangkan, watnye barang-barang yang kite beli tu banyak.. berapa beg palstik kite kena beli..
semua tu darab dengan 20 sen.. tak ke da lari bajet beli-belah tu..hehe


-google-

rasa macam best je bila dapat menyumbang kepada our earth ni kan?
dengan berkurangnya beg plastik ni, secara tak langsung dapat save our earth ni..*macam nak wat esaimen pulak an.. except bahasa campur bm bi tu la..haha*

siyesly rase puas bile shopping n barang-barang yang kite beli tu letak dalam beg kain or kertas..
barula terasa yang selama ni kita ni student geografi..
beramal dengan ilmu yang dipelajari..tak gitu kawan2..haha..


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Thursday, November 3, 2011

kemeriahan assignment..

assalamualaikum semua..
ok..tajuk memang hiperbola sangat la kan..

5 assignment kena hantar lepas cuti seminggu raya haji ni.. * plus kena wat bab 1 untuk tesis..*
memang heaven giler la balik cuti ni.. * tangan ke dada & mata pandang ke atas..*

ok fine! mood stress da nak datang..
dewaowarimashou.. =P




- google -



About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Saturday, October 22, 2011

The Proposal..

Assalamualaikum..
disebabkan permintaan kawan-kawan semua.. * bajet femes,,hihi*
cik dayah update sikit apa yang cik dayah duk bz buat sekarang ni..

cik dayah tengah tunggu orang propose cik dayah ni..* ok.. memang tipu la kan..=p*
sebenarnya, cik dayah amat-amat la bz yang teramat sangat la ni..
nak siapkan proposal untuk penyelia latihan ilmiah tengok..
kot ok tajuk & proposal tu,, Alhamdulillah..
tapi kot tak ok tajuk tesisnya.. kena la buat balik proposal tu bagi penyelia puas hati..

hmm..memang pening kepala pikir tajuk apa yang sesuai nak buat kajian ni..
kalau da tajuk ok,, nak kena buat interview, soal selidik & minta data kat jabatan kerajaan..
ingatkan bila da 3rd year ni, matang la sikit dalam buat keputusan segala bagai ni.. tapi.. lagi serabut nak pikir ada la..huhu.. ; (


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Thursday, September 29, 2011

Go Genting!

Assalamualaikum..
Da lama cik dayah tak update blog kan..
So entry kali ni cik dayah nak kongsi sikit pengalaman cik dayah bergumbira di Genting Highlands baru-baru ni.

Sebenarnya, kitorang da lama sangat rancang nak pergi Genting ni..  
* dari 1st year lagi kot duk rancang*,
Alhamdulillah, masa 3rd ni la baru la dapat pergi dengan kawan-kawan..
Rasa macam heksited sangat la kan dapat pergi sana..* ye la, kawan-kawan yang study dekat U jauh pun da pergi, ni kan pulak kita ni yang study dekat ni..hihi..*

Cik dayah tak suka sangat naik skyway @ cable car ni... bukannya apa.. pening kepala ni..

 Ok la.. nak upload pict sikit..hehe




masa ni baru je sampai dekat Genting..



kawan-kawan yang pergi.. pakej untuk 13 orang sekali.. baru jimat..hehe



time ni da sampai kat atas Genting tu.. muka memasing excited je..hehe



nampak scene yang cantik je, mesti nak ambil gambar..huhu



pirate ship! takut + malu..huhu


ni la skyway yang digunakan untuk naik ke atas.. 3.4 km panjang kot..


Secara keseluruhannya, pengalaman kat sana memang best bangat..
Terutamanya time masuk Snow World,, sejuk giler,, sampai sakit kaki & tangan ni..
Time naik Pirate Ship tu yang paling malu sekali..
Boleh pulak cik dayah menangis, rasa takut yang amat.. rasa macam nak terbang je naik benda tu.. Jantung ni rasa macam jatuh,, takut sangat.. sampai sekarang kawan-kawan cik dayah tak boleh lupa muka cik dayah time naik Pirate Ship tu...
MALU!!! hahahaha.. =p


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Sunday, September 18, 2011

Nak daki Broga Hill..!

Assalamualaikum..
Da lama teringin nak daki bukit or gunung..
Masuk gua da suda.. nak try gak daki-daki bukit ni...

Ramai cakap yang view kat atas Broga Hill ni superb yang amat..
Nak gak try tengok dengan mata sendiri..



Macam best je kan? hehe (sumber : Google)


Haha.. badan kecik.. tapi suka aktiviti lasak! haha..

=D


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Saturday, September 17, 2011

Da Jumpa Lelaki Idaman


Assalamualaikum semua..
Bila cakap pasal lelaki idaman ni.. sampai bila-bila pun tak habis..
Lain orang lain taste dia.. tak gitu? Hehe

Semalam, masa cik dayah pergi kedai buku dekat Mid Valley..
Tiba-tiba cik dayah rasa macam da jumpa lelaki idaman cik dayah..
Masa tu cik dayah just lalu je sebelah dia,, & tiba-tiba diri cik dayah  rasa macam nak senyum lebar je..hehe
& tak semena-mena terdetik kat hati ni.. “macam ni la ciri-ciri lelaki  idaman aku”
Hahaha.. tiba-tiba je rasa macam tu, padahal cik dayah tak kenal pun siapa lelaki tu, muka pun tak nampak, just nampak belakang dia je kot..hihi
Rasa selamat je bila lalu sebelah dia..* tetiba je..haha..*

Dia tak kurus or berisi sangat, biasa-biasa je.. & yang paling penting, cik dayah ni just tinggi bahu dia je kot! Tu yang rasa macam termasuk je dalam ciri-ciri lelaki idaman..heheh..



p/s = don't worry if you're still single..God is looking at you right now saying " i'm saving this girl for someone special " =)


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Tuesday, September 13, 2011

ish.. ish.. ish.. budak-budak sekarang..

assalamualaikum..
sebelum kelas start hari tu.. cik dayah ada la join rombongan cik kiah ke K.L
ada rumah terbuka, kalau tak silap..dekat kediaman menteri besar K.L.

dalam bas yang cik dayah naik tu.. ada la beberapa orang budak umur 3 or 4 tahun yang ikut sekali..
memang riuh la bas tu dengan suara diorang je..
dengan menyanyi lagu 'poie pokan' tu lagi.. memang lawak la.. haha..
biasala kalau naik bas.. mesti kita dapat tengok macam-macam jenis kereta yang ada kat jalan raya tu..

yang mantapnya.. diorang tahu je jenis kereta yang lalu kat sana..
"eh itu Lotus la.. Mers (Mercedes) la..*cakap Mers je.. bagus..bagus..*, Jaguar la.. BMW la.. * dorang panggil BM je kot.. * porsche la.." & macam-macam lagi la..

tapi yang peliknya, semua jenis kereta yang diorang sebut tu.. semua kereta-kereta import..
kereta Malaysia macam proton ke apa ke.. takde pulak diorang nak excited sebut,,
budak-budak sekarang ni, lagi maju daripada orang dewasa.. haha..
& kereta idaman diorang semuanya kereta yang canggih-canggih & mahal-mahal.. kelas gitu..hehe

cik dayah pun tak berapa nak dapat beza kereta Mers dengan BMW.. hahaha =P


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Sunday, September 11, 2011

tingginya tingkat 4!!

assalamualaikum..
hari ni selamat la sudah cik dayah check in kat hotel takde bintang kat UM ni..

beratur2 je.. terus dapat bilik kat tingkat 4..* blur giler masa masuk bilik tu..masing2,, muka macam..hmm.. hahah..*

tingkat 4 pun 4 la..janji dapat bilik..huhu..
tapi macam sunyi je blok ni.. rasa macam lain macam sikit..hehe..

About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Monday, August 8, 2011

Setengah Mati Merindu..


Assalamualaikum semua.. =)
Lepas sahur tadi, cik dayah tengok la channel astro hitz kat astro.. * takde cerita yang best pagi-pagi ni.. so layan lagu + tengok klip video lagi best..hihi..*
& ada 1 lagu ni best + syok bangat untuk didengar..
Cik dayah nak kongsi lirik lagu dia yang cik dayah jumpa di liriklaguindonesia.net * siapa yang minat dengan lagu-lagu dari Indonesia? Angkat tangan.. hehe.. *


Setengah mati merindu - Judika

mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana


mengapa kita masih saja tak pernah bersatu
selalu saja bertemu, bertemu saat kau milik yang lain


mungkin kau bukanlah jodohku, bukan takdirku terus terang
aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu


mengapa waktu tak pernah berpihak kepadaku
apakah aku terlalu, terlalu banyak berkelana
mungkin kau bukanlah jodohku
atau bahkan bukan takdirku
terus terang (terus terang)


aku merindukanmu, setengah mati merindu
tiada henti merindukanmu
masih hatiku untukmu, aku tetap menunggumu


aku merindukanmu, setengah mati merindu
aku merindukanmu, masih hatiku untukmu
aku tetap menunggumu (ku tetap menunggu)
(setengah matiku menunggumu) menunggumu
aku tetap menunggumu




klik video untuk dengar lagu.. =)


p/s : tak guna ingat kat orang yang tak ingat kat kita….. * ter’emo’ jap.. hahah..*
        bila da besar ni.. macam-macam hal jadi....


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Friday, August 5, 2011

Beza puasa di rumah & di kampus..

Assalamualaikum..
Alhamdulillah da 5 hari kita puasa..
Cik dayah nak kongsi sikit pengalaman cik dayah puasa kat kampus & kat rumah..
Tetibe rasa macam tak biasa je puasa kat rumah..
Ye la dulu boleh dikatakan puasa kat kampus je.. nak balik rumah pun fikir 2, 3 kali..* jimat duit la katakan, padahal rumah bukannya jauh sangat pun..haha..*

Puasa di kampus :

1. Rasa penat sebab nak kena jalan pergi fakulti,, nak kena datang kuliah lagi.. tapi demi ilmu ku turutkan jua..* poyo je..hihi *
2. Cik dayah duduk kat kolej kediaman, so makanan sahur & buka puasa mak cik DM da sediakan.. tu yang best tu..haha
3. Tapi kena turun pukul 2 pagi ambik makanan sahur kat DM.. kalau tak bangun nampak gaya kena makan biskut + air milo je la..
4. Kalau nak beli juadah lain, boleh beli kat bazar ramadan kat dalam or luar kampus.. bazar kat luar kampus lagi best kot, banyak pilihan,, * tapi kena ada fulus la.. kalau takde, terpaksa la buat muka kesian kat kawan2 yang beli tu..hahaha.. *
5. Dapat buka puasa dengan kawan-kawan, coursemates & lecturer.. * kadang2 fakulti buat buka puasa.. time tu la dapat bedal makanan free & best2,,hihi..*
6. Tapi rasa sayu je hati ni.. kawan-kawan lain boleh puasa dengan family.. tapi kita ni duduk terperap je la kat kolej tu.. =(
7. Time nak beli baju raya best jugak.. keluar shopping dengan kawan2.. kalau boleh nak round 1 K.L tu nak beli baju.. * padahal cuci mata je lebih tengok baju yang comey2, tapi bila tengok harga terus blah tempat lain..haha..*

Puasa di rumah :

1. Tak rasa penat sangat sebab cik dayah bukannya kerja time cuti 4 bulan ni..haha.. * abah tak bagi cik dayah kerja,,huhu..*
2. Makanan sahur & buka puasa mak & cik dayah sediakan.. * tapi mak la lebih banyak sediakan..haha..*
3. Sahur kat rumah ada orang kejutkan.. so tak payah nak risau kalau takut terlajak tido..hehe
4. Kalau nak pergi bazar ramadan kena tunggu ada orang offer dulu baru la boleh pergi.. Yang bestnye kita tak payah susah-susah nak keluarkan duit.. semuanya parent bayarkan..hihi.
5. Buka puasa dengan family.. macam-macam juadah ada.. macam-macam cerita ada time nak buka puasa nanti..
6. Bila da dapat puasa dekat rumah.. puasa dengan family.. dengan tidak semena-mena teringat pulak kawan dekat kampus.. * rindu kot.. *
7. Time nak beli baju raya yang paling best.. disebabkan cik dayah tak kerja lagi, duit beli baju semua ditanggung beres.. bukan setakat kat n9 je boleh pergi beli.. ke Tangkak, Johor pun family cik dayah da rayau beli baju..hehe



antara juadah berbuka di rumah.. ^_^


Semua tu pengalaman cik dayah berpuasa..
Time duduk asrama kat sekolah dulu.. rasa bulan puasa ni terisi sikit,,
tapi sekarang..hurmm..

About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Saturday, July 30, 2011

Yeay! Da nak puasa!

Assalamualaikum kawan-kawan sekalian..
Alhamdulillah hari Isnin ni da nak start puasa da.. * excited je lebih,,hihi..*
Tak sabar nak dengar announcement dekat tv.. yang hari Isnin ni puasa..

Rasa macam lain sikit la puasa tahun ni.. macam meriah sangat la plak..
Ramai orang-orang jauh balik kampung.. nak sambut 1st Ramadan dengan family kat kampung la katakan..
Jiran-jiran pun sibuk je bakar lemang..* macam da nak dekat raya la plak..hehe..*

Nasib baik sekarang ni universiti da selaraskan cuti  * 4 bulan kot.. lame tu..hoho..*
Dapat la cik dayah merasa puasa kat rumah..hehe..
Dapat sahur & buka puasa dengan family + makan makanan2 yang best..hihi. * puasa tak lagi, da fikir pasal buka puasa la plak.* 





Selamat berpuasa kawan-kawan.. ^_^
- pak cik Google bagi.. -


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Wednesday, July 27, 2011

Abah da tetapkan jodohku?

Assalamualaikum kawan-kawan blogger sekalian.. ^_^
Haha.. tajuk macam hape je.. =p

Petang tadi, parent cik dayah berdiskusi la sikit pasal orang kahwin ni.. * ye la sekarang ni kan boleh dikatakan memang tengah 'hot' musim kahwin ni..hehe..*
Dan tidak semena-mena.. * cehwah! haha..* abah cik dayah terus cakap calon menantu pilihan dia..
Tetibe cik dayah rasa cuak + malu.. hehe.. * tapi dapat control dengan buat muka innocent..haha..*
Abah cik dayah da ada calon ke untuk cik dayah ni..?
Biar betul abah cik dayah ni.. * cakap dalam hati je la..hehe..*

"Abah nak akak cari lelaki kalau boleh belajar kat U jugak.. & ada kerja tetap.. Jangan nanti laki makan hasil bini plak! "

Tu dia, abah da cakap macam tu.. so cik dayah diam je la..
Nanti kalau jawab nanti, meleret-leret pulak hal ni..hehe..
Tiba-tiba emak cik dayah pulak cakap.. tapi kalau da jodoh tu.. nak buat camne an.. * sporting gak emak cik dayah ni..hihi..*



status pun camni bila ramai kawan-kawan da berpunya.. =P




About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Tuesday, July 26, 2011

Segmen : Mari Cari Kembar Blogger

Assalamualaikum..
Cik dayah nak join segmen lagi..haha
Segmen cari kembar birthday.. * dulu kat sekolah ada seorang kembar birthday ni..hihi *


korang pun nak join jugak? jom ke LINK ni..

Tarikh lahir cik dayah = 28 March 1990..



ada tak yang sama birthday dengan cik dayah? hehe.. =)




About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Saturday, July 23, 2011

OMG! Plastic Surgery ke?

Assalamualaikum..
Sorry la sebab blog pink cik dayah ni jarang update sikit..* cik dayah bukanlah blogger tegar..hehe.. *

Cik dayah nak buat plastic surgery boleh tak ek?..
Hahaha..saja je buat suspen.. sebenarnya entry kali ni takde kena-mengena pun dengan cik dayah ni..hihi. * giler ke hape nak buat plastic surgery.. Berdosa beb!..hehe..*

Mesti kebanyakan daripada korang minat tengok drama-drama korea.. Tu termasuk lagi dengan Kpop segala bagai lagi..
Tak dinafikan yang drama & lagu-lagu diorang memang best..* walaupun tak berapa faham bahasa diorang..hoho..*
Tapi pernah tak korang teliti betul-betul wajah-wajah orang Korea ni?
Cik dayah tak pasti la yang tu just make-up or apa.. tapi lain bebeno muka diorang ni..
Cantik & licin yang amat.. bak kata orang macam perfect la..hehe..* diorang pakai susuk ke hape?!..hahah..*

Tapi bila selidik balik, rupa-rupanya kebanyakan daripada diorang buat plastic surgery kot! * patutla muka cantik semacam..hehe..*
Tapi, cik dayah tengok..yang da sedia cantik pun buat jugak plastic surgery ni.. tak sakit ke nak toreh-toreh muka tu..?
Nak buat double eyelid la.. mata bulat la..nak mancungkan hidungla,,,& macam-macam lagi..
Antara artis Korea yang buat  plastic surgery..




Ni heroin korean drama My Girl.. Lee Da Hae namanya..
Pak cik Google bagi..hehe



Lee Da Hae after plastic surgery....
-sumber www.allkpop.com -

Cik dayah rasa yang sebelum tu lagi cute daripada yang selepas plastic surgery ni..
Entah la..pendapat manusia kan lain-lain..



Jang Geun Suk.pak cik google tolong cari..hehe

Tapi cik dayah tak tau la kalau gambar-gambar ni edit guna photoshop or apa....
Teknologi sekarang kan da canggih.. tak gitu?!
Artis Malaysia? No komen la kot..hehe..

About Me Myspace Comments

Friday, July 22, 2011

Awas!! Plagiarisme..

Assalamualaikum kawan-kawan..
hari ni cik dayah nak kongsi sikit la pasal isu plagiat ni..
cik dayah confirm yang kebanyakan orang da tau..tapi takpe la.. ilmu kan untuk dikongsi..hehe


sumber cik google * gambar pun kena letak sumber gak..hoho..*


plagiat? apa benda ni? pelik benar bunyinya..haha

ok ye kawan-kawan, plagiat or plagiarisme tu bermaksud perbuatan meniru karya, maklumat atau idea orang lain tanpa memperakui sumbernya ( sama ada pengarang mahu pun karyanya) - sumber Buku Panduan Ijazah Dasar - * amek ko..siap rujuk buku yang da berkurun tak tengok ni..hahaha..*

atau dalam bahasa kurang skemanya.. plagiat ni macam kita ambik atau ciplak idea, karya atau apa-apa pun & kita akui yang semua tu idea asal kita..
bahaya au kalau kita buat macam ni..
buatnya penulis atau pereka sesuatu karya tu rasa yang karyanya diambil & disalahgunakan..
boleh bawak jadi kes mahkamah ooo.. siap saman-menyaman lagi..

so untuk langkah berjaga-jaga & menghormati idea & karya asal penulis lain, kita perlulah letak sumber dari mana kita ambil petikan atau gambar yang kita nak gunakan..
tak kisahlah dalam buku, internet,, blog pun.. kita kenalah hormat orang, barulah orang hormat kita..* ada kena-mengena ke?,,hehe. *



sumber google..

sebagai peringatan kita bersama, yang baik kita ambil teladan & yang buruk kita jauhkan.. =)

p/s = bila da masuk final year ni, tetibe da jadi insaf sikit..hoho.. nak wat tesis punya pasal la ni.. =p


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Wednesday, July 20, 2011

Aku Blogger Negeri Sembilan

assalamualaikum kawan-kawan semua..
sihat-sihat la hendaknye ye.. =)
cik dayah nak join segmen lagi! terasa diri ni macam best pulak bila dapat join segmen-segmen yang menarik ni..hehe..* sila baca dalam nada yang merendah diri ye..haha..*
alhamdulillah bila cik dayah banyak mem'follow' kawan-kawan blogger lain..secara langsung tak berapa nak langsung.. kita boleh update dengan segmen, GA & contest yang ter'latest'..hehe

**********************************

 

anda mau join juga? sila ke LINK ini..


Daerah = sekarang cik dayah stay kat Kuala Pilah..

Tempat Menarik = cik dayah rasa semua menarik kat N9 ni..hehe..
contohnya Istana Lama Sri Menanti, pantai PD & Teluk Kemang, homestay kat Kg Lonek & banyak lagi la..hoho

Makanan menarik = suda semestinya masak lemak cili api..hehe.. lagi-lagi kalau kuahnya yang pekat bersantan tu...hihi

Tempat belajar = sekolah rendah di Sekolah Kebangsaan Yamtuan Lenggang
sekolah menengah di SMKA Sheikh Haji Mohd Said, Seremban
pernah belajar di Kolej Matrikulasi Kedah..
dan sekarang study & da final year da pun kat Universiti Malaya..


p/s = ramai yang tak caye yang cik dayah dulu study dekat sekolah agama *sekolah arab*.. tau la imej cik dayah camni an..huhu..



About Me Myspace Comments

Tuesday, July 19, 2011

Saya Dari Universiti Malaya

Assalamualaikum kawan-kawan blogger semua..
Semalam sambil cik dayah blogwalking, secara sengajanya terbaca la pulak 1 segmen ni..
Segmen tersebut ialah.. jeng,,jeng,,jeng.. Saya Dari Universiti ....... * fill in the blank ye.. =) *
So semalam lagi nak join.. tapi memandangkan da nak dekat pukul 2 pagi..so mintak permission kat empunya blog tu ---& cik Suhazli Muhamad nak join segmen ni hari ni...haha..
Dengan joinnya cik dayah dalam segmen ni, harap-harap dapat tambah kenalan bukan setakat kawan-kawan blogger yang sama U, tapi semua blogger dari U lain.. & mana la tau kalau-kalau bertemu jodoh la pulak ke an?? hahaha..* tetibe tergatai pulak..haha..=p *



berminat nak join?.. klik di LINK ini.. ;)


nama panggilan = ramai kawan-kawan panggil dayah je..

dari universiti = Universiti Malaya 
tahun depan da final year.. * tetibe terfikir pasal tesis la plak..hoho..*
still stay dalam kolej lagi.. Kolej 7 a.k.a  Kolej Kediaman Za'ba..

course = Sains Geografi..


Ok siap! hehe.. =)


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Monday, July 18, 2011

Saya Nak Baju Kelawar AMNI Collections

assalamualaikum..
thanx kat cik Zil-el-Saif sebab sudi invite cik dayah join contest ni.. * cik dayah memang suka kalau join-moin contest ni..hihi*


kepada kawan-kawan yang berminat sila klik banner or link ni..

saya minat sangat kat baju ni..


sebab apa cik dayah pilih baju ni? sebab warna hitam putih ni nampak sangat cool dan menarik.. * walaupun cik dayah suka warna pink tapi design ni berjaya memikat hati cik dayah ni..hehe*
dan warna hitam ni InsyaAllah tak jarang.. tu yang membuatkan rasa bertambah nak pilih je baju ni..hehe
jika terpilih menang contest ni.., cik dayah bersyukur sangat sebab da lama tak pakai baju kelawar ni.. =)
paling last pakai pun seingat cik dayah, masa form 1 dulu..huhu

contest ni ditaja oleh AMNI Collections dengan kerjasama IBRAHzine.com
tarikh tutup contest ni 7/8/2011
so sempat lagi kawan-kawan nak join..* tak kesah la boy ke girl ke..jangan malu-malu nak join..* =) )





About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Ketahui Personaliti Anda Melalui Rambut

Assalamualaikum kawan-kawan blogger semua..
harap-harap sihat saja la hendaknya.. ^_^



korang semua tahu tak yang jenis rambut korang boleh menggambarkan personaliti diri korang sendiri?
so, check it out..! hehe


Rambut Lurus - bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa meminta pertolongan.


Rambut Kerinting Tebal - kurang bijak, degil, 
kuat cemburu , romantik, banyak pergaulan tetapi susah dalam menyelesaikan masalah sendiri, tidak suka termenung.


Rambut Kerinting Negro - bijak, ego, cemburu buta, romantik, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah.


Rambut Ikal Mayang - bijak berfikir sebelum bertindak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan dan mudah memaafkan seseorang dengan kesilapan lalu.


Rambut Halus Lembut
sangat bijak dalam membuat pilihan, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan pekerjaan dengan bersunguh-sungguh.

Rambut Sikit - bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego dan pandai membuka perniagaan walaupun kecil.


Rambut Perang - kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari daripada masalah.


Rambut Tebal - bijak, degil, cemburu, romantik, kasar, banyak kawan dan pandai mengambil hati seseorang.


Rambut Kusut - sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan.


Rambut Beruban - kurang bijak, suka termenung, sosial sikit, berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah sendiri.


Rambut Tiada (botak)
- sendiri fikir..hehehe.. maaf tiada dalam kamus personaliti. Nampak macam garang tetapi seorang yang sensitif, manja, romantis tetapi sedikit baran, keras kepala dan bijak menyesuaikan keadaan.


cute kan rambut jang geun suk? * korang nilaikan sendiri personaliti dia camne..hehe..*


Agak-agaknya korang yang mana satu? Janganlah marah kat cik dayah pulak...*sedih au klau korang marah..huhu..

Jika ada sikap yang kurang baik tu kita boleh ubah. Mungkin betul apa yang ditulis, mungkin ada yang tak betul. 
Tetapi kebarangkaliannya hampir 80% betul. Betul tak?.hehe.., korang sahaja yang tahu personaliti korang sendiri.. ;)
Biarlah ia menjadi rahsia, kan?..(sumber daripada junior skool dulu.. =))




About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Sunday, July 17, 2011

SEGMEN MARI MENAMBAH FOLLOWER

assalamualaikum,,

masa tengah blogwalking dekat blog-blog member tadi,,
terjumpa 1 segmen yang menarik ni..
so apa lagi.. cik dayah pun nak join gak..

!                                                                             LUNA LANUN !

kepada sesiapa yang nak join boleh la terus ke blog LUNA LANUN

tarikh tutup penyertaan 25/7/2011

selamat berkenalan kawan-kawan..hehe.. =)



About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

Saturday, July 16, 2011

Indahnya Malam Nisfu Syaaban.. =)

assalamualaikum..

alhamdulillah.. hari ni bersamaan 16/7/2011 adalah malam nisfu syaaban..
nisfu tu maksudnya separuh atau setengah so nisfu syaaban ialah setengah daripada bulan syaaban itu sendiri.


ihsan pakcik google.. =)

Sabda Rasulullah S.A.W bermaksud: Bulan Rejab adalah bulan Allah, bulan Syaaban adalah bulanku, dan bulan Ramadhan adalah bulan umatku. Syaaban ialah bulan untuk menghapuskan dosa dan Ramadhan ialah bulan menyucikan diri dari dosa. - sumber www.ikim.gov.my-


maka segala amalan kita dalam bulan Syaaban adalah bermakna sebab telah dinyatakan bahawa yang bulan Syaaban ni sebagai bulan penghapus dosa...
dan Malam Nisfu Syaaban merupakan malam yang penuh berkat dan rahmat selepas malam Lailatul Qadar..


cik dayah ingat lagi ustazah cik dayah cakap dulu..
apabila bermulanya malam nisfu syaaban, buku amalan kita yang lama akan diangkat ke langit dan buku amalan yang baru pula akan dibuka..
catatan pertama dalam buku amalan baru akan bermula sebaik sahaja waktu maghrib..* dalam islam, hari yang baru akan mula dan tamat pada waktu maghrib..*
jadi sama-samalah kita memanfaatkan bulan syaaban ni dengan amalan-amalan yang baik., dan baiki niat dalam semua pekerjaan yang ingin kita lakukan..
jangan tunggu bulan Ramadhan baru nak buat baik itu ini... * semua bulan tu patutnya buat baik..hehe*

Sabda Nabi s.a.w. : Apabila masuk bulan Syaaban, baikkanlah niatmu padanya, kerana kelebihan Syaaban atas segala bulan seperti kelebihanku atas kamu.
Barangsiapa yang berpuasa sehari pada bulan Syaaban, diharamkan Allah tubuhnya dari api neraka. Dia akan menjadi tauladan Nabi Allah Yusuf a.s. di dalam syurga. Diberi pahala oleh Allah seperti pahala Nabi Allah Ayub a.s. dan Nabi Daud a.s. Jika dia sempurnakan puasanya sebulan di bulan Sya’aban, dimudahkan Allah atasnya Sakrotulmaut dan ditolakkan (terlepas) daripadanya kegelapan di dalam kubur, dilepaskan daripada hura-hara Munkar dan Nakir, ditutup Allah keaibannya di hari kiamat dan diwajibkan syurga baginya.
Barangsiapa berpuasa pada awal hari khamis pada bulan Sya’aban dan akhir khamis daripada Syaaban, dimasukan dia ke dalam syurga. (dari kitab Al-Barakah). - sumber dakwah.org -
Rasulullah bersabda: barang siapa yang mengingatkan sesama kita tentang kedatangan bulan ini. Maka api neraka haram baginya. =)

About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

semakin tua..

Lilypie Kids Birthday tickers