Sunday, June 26, 2011

dah sakit baru gelabah..

assalamualaikum semua..
kenapakah tajuk entry kali ni macam tu ek?
haaa.. sebenarnya, ak nak kongsi sikit kat sini yang kesan sakit masa ak excident dulu, datang menyerang ak balik..* menyerang tu..jangan main-main..haha *

ak rasa ak belum pernah cerita lagi yang masa ak form 4 dulu, ak pernah excident...
entahla macam mana entah ak boleh pulak excident..
tapi yang ak ingat, hari yang ak kena langgar tu... memang rasa tak best dan ada je benda tak kena..
dulu ak duduk dekat asrama, so masa nak balik kampung.. macam biasa la naik bas dekat Seremban dan turun dekat stesen bas Kuala Pilah..
masa tu nak lintas jalan nak pergi tempat ayah ak kerja * tempat kerja ayah ak tu kira dekat la dengan stesen bas tu..*
masa nak lintas jalan dekat simpang 4, kenderaan memang banyak sangat masa tu.. * dalam hati ak da terdetik da,,kenapa la kereta ni banyak sangat..selalu tak macam ni..*
dan masa ak nak lintas jalan..tiba-tiba je gelap.. * ada saksi cakap ak yang langgar kereta tu..ak pun tak pasti..hehe..*

kena masuk wad jugak la walaupun just luka dan bengkak sikit-sikit je masa tu..
ak kena pakai soft collar dekat leher ak ni sebab masa excident, kepala ak tu terhentak dekat cermin kereta orang tu..so macam tergeliat sikit la..
dan lepas excident tu, ak tak pergi berurut sebab ak tak rasa sakit sangat..

tapi,, lepas 5 tahun.. kesan sakit tu timbul balik..
mula-mula ak ingat just sakit pinggang biasa..tapi makin lama makin sakit..
nak duduk, nak rukuk dan nak buat benda lain pun rasa sakit..
nasib baik mak ak ada kawan yang pandai mengurut orang ni..
so tadi baru je lepas sesi urut..* sakit giler..urat ak ade yang bersimpul..huhu..*
esok dan hari seterusnya pun ada lagi sesi urutan tu..
harap-harap la kesihatan ak kembali normal.. Ameen ~~

     

gambar hiasan semata-mata..hehe


About Me Myspace Comments
MyNiceProfile.com

2 comments:

Nur Eyda said...

hye sweety..kite dulu pun pernah excident jugk..serious kesan sampingan tuh da mula terasa sekrng...hope kamu sbr ok hadapi...

hidayah abu said...

hai cik nur eyda..

alhamdulillah skang ni da ok skit..
thanx ye n hrp kamu juge brsbr.. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

semakin tua..

Lilypie Kids Birthday tickers